Hur skapar man en App

Hur skapar man en App

Hur skapar man en app?

Det finns flera sätt att skapa en app. Man kan bygga en app från grunden genom egen kodning och programmering. Man kan utveckla en app från färdiga modeller som man sätter ihop till en användbar Android eller iOS app. Eller så har man en önskan att ha en egen app till företaget eller föreningen, som man då beställer.

Att bygga en app

Så här skapar man en App. Steg-för-steg förklaringar

Denna guide hjälper er steg-för-steg att skapa en app men det kanske inte passar alla ändå av olika anledningar. Priset. Tidsåtgång eller svårighetsgrad varierar vilket gör att det passar olika för människor.

Vi på Pregal Media har en rad appar för en mängd av olika verksamheter som ni enkelt kan beställa här, men om ni vill utveckla appen själva så kan ni följa denna guide.

En PokemonGo App

 

Sänk ambitionerna!

Ha inte som mål att revolutionera hela app-industrin. Ni kommer inte att kunna skapa en app som blir nästa Pokemon-Go succé. Folk har en tendens att ha för höga krav. Samma krav har man kanske inte när det ska byggas en hemsida.

En app ha fördelen gentemot hemsida, att den bara behöver fylla en (1 st) funktion. Appen ska bara lösa ett enda problem,  så är det motiverat att skapa en app.

Så hur skapar man då denna app?

Steg 1. Ha en idé eller en lösning på ett problem.
Som jag skrev ovan ska en app lösa ett problem. Appen ska ha en fiffig funktion som hjälper folk i olika situationer med en lösning. Det kan var ett hur litet problem som helst. T. ex.
• När går nästa buss?
• Vad är det för dagens rätt?
• Var ligger närmaste bensinmack?

Så titta dig omkring i det dagliga livet och se om ni kan utveckla en App som rättar till ett problem.

Steg 2: Skissa ner er idé att skapa en App på papper
När ni ritar ner er apputvecklings idé, försök vara så detaljerad som möjligt. tänk er appens design och hur navigeringen skall föras. Det kommer hjälpa er utveckla appen i rätt riktning.

 

Steg-för-steg programmera appSteg 3: Programmera Appen
Har ni tänkt att själva tillverka er App och programmera appens funktioner på egen hand är det bara att starta Xcode by Apple och Objective-C för app i iOS. Dessutom Android Studio för att programmera Android App.

Steg 4: Publicera er App
För att sedan kunna ladda upp er app på Google Play Market och iTunes App Store behöver ni skapa ett konto för apputvecklare. Först då kan användare av Android mobiler och iPhone ägare ladda hem er App från dessa marknadsplatser. Detta kostar $25 respektive $99 årligen men vi på Pregal Media har ett paketpris på 99 kr/mån när ni lägger upp apparna på våra konton.

Steg 5: Analysera statistik
App-statistik om vilka som laddar hem och installerar er App ger er värdefull vägledning om hur väl appen är utvecklad för användarna. Vi kan integrera statistik i våra appar om vilken typ av mobil och operativsystem som används, var installeringen gjorts rent geografiskt t. ex. Även Google Analytics är möjligt att använda sig av i apparna.

Väl här har ni skapat er app färdigt och det är nu dags att få Android och iOS användare att använda appen och använda er idé och dra nytta av funktionerna ni uppfunnit.

Nu har vi kommit till slutet på denna artikel, hur skapar man en app. Är ni i behov av egen App till ert företag? Är ni lite nyfiken på att utveckla egen App för att öka er kundservice? Kontakta oss så löser vi detta till er, inga problem.
Kennet
Källa: wikihow

Summering
Datum omdöme
Omdöme
Pregal Media Apps
Ranking
51star1star1star1star1star

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Jag är intresserad av att utveckla en app till mitt företag och detta var intressanta och matnyttiga tips. Tack.

 2. Att bygga en egen app eller att beställa en utvecklad app från ett företag kan skilja på 100 000 kr. Oftast behöver man inte en så avancerad app. Man kan bygga en app själv med hjälp av olika app builder tjänster. Har ni någon sådan?

  1. Det stämmer. Att bygga en app från grunden, från blankt papper är oerhört kostsamt men nödvändigt om man ska utveckla något helt unikt som inte finns i hela världen. Men om man har ett mindre företag och vill utnyttja alla de fantastiska möjligheterna det finns med en mobilapp kan man använda en app builder för att tillverka appen själv. Vi håller på att utveckla ett system för app bygge som kommer att vara igång efter sommaren och semestern. Håll utkik på vår kommande App Builder.

 3. Hej,
  Jag skulle vilja göra en app.

  Behöver jag träffa någon? Professionell?

  Tack

Lämna ett svar

Stäng meny