Du visar för närvarande Hemsidor & webbdesign trender för 2017

Hemsidor & webbdesign trender för 2017

Så här bygger man en WordPress hemsida 2017

Hur ser trenden ut för hemsidor 2017? Vad kommer vi att få ser för webbdesign trend och nya funktioner under det ny året som förändrar hur vi skapar och utvecklar hemsidor?

Vill ni vara i framkant på hur hemsidan ska se ut för att vara modern och het, ska ni fortsätta läsa denna artikel och följa dessa 8 + bonus tips. Häng med!

WordPress har genom åren varit bra på att anpassa dess design för nya trender och krav från användare och webbutvecklare. 13 år och nästan 75 miljoner hemsidor senare har det blivit den mest populära plattformen för webbdesigners.

 1. Video Headers

Video film, video snutt som bakgrund i “header” är inget helt nytt, men det har inte nått någon vidare spridning på hemsidor. Ännu! Mycket talar för att detta kommer bli mycket vanligare under 2017 och förändra webbdesign på många hemsidor ni besöker framöver. Nyligen lanserades det förinställda temat “Twenty Seventeen” i WordPress med video headers.

 

Då en hemsida alltid laddas med “headern” toppen på sidan, först är det just detta besökaren ser direkt. En säljande video där, kan förbättra marknadsföringen avsevärt då en besökare i genomsnitt befinner sig i c:a 4 sekunder på en hemsida.

 1. Enkel men effektiv webbdesign

Snabba och kvicka hemsidor kommer att fira triumfer 2017. Ingen vill fastna på en seg och “hängig” hemsida, då studsar man vidare till nästa webbsida direkt. Trenden visar att lätta sidor utan tunga effekter blir populärare. Enkelheten i kombination med snabbheten blir viktigare med alla mobilanvändare och besökare från mobiltelefonen.

 1. SSL encrypt säkerhet.

Google har annonserat till oss webutvecklare att hemsidor med SSL säkerhet (https:) prioriteras och rankas högre an icke krypterade websidor. Sökmotoroptimering och SEO är viktiga ämnen och vi på Pregal Media använder detta då det är en faktor för att höja google-rankingen på våra kunders hemsidor.

HTTPS kommer att bli en viktig och självklar integrering på fler och fler hemsidor 2017 och framåt.

 1. Säkerheten på er WordPress hemsida

Det är inte bara HTTPS och SSL kryptering som kommer att vara den åtgärd man gör för säkerheten. En rad steg för att öka skyddet kommer att vara självklara framöver. Ny teknik och nya funktioner kräver att man intar försiktighet och ser över sina rutiner. Mer resurser kommer att läggas på

 • Dubbel inloggning med mobil bekräftelse
 • Plugins för ökad säkerhetsövervakning
 • Back up av hela hemsidan från servern och wordpress backend
 • Molnbaserad webhosting
 1. Parallax effekter

Parallax effekt är en teknik där man låter olika element i en bild röra sig i olika hastighet, vilket ger en 3D känsla. Förbered er på att se fler hemsidor med detta under 2017. Alla gillar den och den tynger inte ner laddningstiden något vidare.

Se några fantastiska exempel på parallax här.

 1. Typografi och font på text

 

 

Bilder med parallaxeffekt ger hemsidan en lyxig design men utan text blir hemsidan innehållslös. Fler hemsidor kommer uppvisa kreativare fonter från 2017. Utvecklingen av fonter, såsom Google fonts och Adobe font creation apps gör det enklare att ge sida ett stiligare utseende. Webbdesigners kan vara kreativa och nå ett unikt resultat genom att vara noga med val av font.

 1. Visa i stället för att berätta

Video-klipp har blivit mindre av en möjlighet, och mer av en självklarhet. Snabba servrar och bredband i var mans hem, möjliggör visning av videofilmer på hemsidan utan problem. Vi kommer inte att få se en utveckling med färre klipp. Vi kommer att få se en utveckling med  fler. Bättre kvalité och bättre redigerade videos är det vi har framför oss på våra WordPress baserade hemsidor.

 1. Sammankoppling mellan Hemsidan och egen App

Fler och fler använder mobiltelefonen på internet. Studier från oktober 2016 visar att mobilen gick förbi datorn som internet plattform i ett genomsnitt. En mobilanpassad hemsida blir då en självklarhet och absolut ingenting tyder på att den trenden kommer att avta. Snarare tvärtom. Den kommer att accelerera. Dessutom kommer integration med egen App att öka i popularitet under 2017. Utveckla en App för Android och iOS med information och design tagen från hemsidan och unika funktioner i Appen, ger kunden ytterligare service. Det kommer att bli viktigare att närvara och ge service på alla plattformar, i alla sammanhang.

 

Slutligen några bonus tips om trender för sökmotoroptimering till 2017.

Alameda Internet Marketing intervjuade 37 st sökmotoroptimering experter om vad de ser för trender under 2017. Vad man bör fokusera på när man optimerar hemsidan för Google. Resultatet blev kortfattat:

 1. Sökmotoroptimera för mobilanvändare
 2. Hög kvalité på textinnehållet
 3. Röstsökning på Google

Vikten av att ha en responsiv, mobilanpassad hemsida gäller alltså också för sökmotoroptimering – SEO. Jag rekommenderar er att kontrollera om er hemsida är mobilanpassad :

 

mobilanpassad hemsida testad av google

Så här ska det se ut! www.pregalmedia.se får godkänt av Google.

 

Bra in-länkar har varit viktigt tidigare, och det gäller fortfarande.Trots alla trender bör ni arbeta hårt för att bygga bra länkar.

Lokal Sökmotoroptimering kommer jag inte gå in på något närmare då jag skrev en utförlig artikel om detta tidigare. Men även om man inte har någon fysisk butik finns det massor att vinna på att ta till sig flera exempel därifrån till sin ordinära sökmotoroptimeringsstrategi.

 

Vill ni vara säkra på att ligga i framkant med er hemsida, kontakta oss på Pregal Media. Vi har alla verktyg som behövs för att uppnå detta. Inte minst förståelsen och respekten för hur trenderna förändras inom webbdesign och webbutveckling.

Lämna ett svar