Du visar för närvarande Den bästa guiden för att starta webshop 2017

Den bästa guiden för att starta webshop 2017

Ni har tänkt att starta en webshop? Yes, va kul! Men nu har ni en massa frågor? Ja, jag fattar. Självklart. Frågor kring hur man bygger webbutiken, vad man ska tänka på och var man ska börja.
Med en google-sökning på “starta webshop” får man en mängd nyttig information och man kan lära sig en hel del om att sälja produkter och tjänster men även virituella produkter som download. Bygga upp ett lager, sätta priser, lösa alla detaljer kring frakt och leveranser etc.

Denna guide listar olika webbutiker och hjälper er lösa en mängd av alla frågor om att starta webshop.

Jag antar att ni har svaren på de flesta av frågorna angående er affärsidé och era produkter och att det nu är dax att börja sälja online. Då har ni kommit fram till frågan vilken som är…

den bästa och smartaste e-handelsplattformen för min webbshop

Det finns inte bara ett svar på den frågan utan det beror mycket på hur era behov ser ut. Hur stor behöver er webbutik vara? Ska den översättas till flera språk? Vad har ni för krav vad gäller utseende och design? Låt oss titta lite närmare på några varianter på webshopslösningar.

Magento webbutik

starta magento 2 shop billigt

Ni har kanske har hört talas om Magento Enterprice Edition – flaggskeppet som NIKE och SAMSUNG använder, som kostar runt 150000 kr/år. Ok, men som tur är finns det ett billigare alternativ med många av dess funktioner – Magento Community Edition. Den erbjuder allt man behöver (och lite till) och är i det närmaste omöjlig att växa ur.

Det bästa med detta är:

Ni kan bygga butiken helt utan begränsningar. Magento är också en av de populäraste e-handelsplattformerna med c:a 1/4 av alla webshop online. Bara det bevisar att det är en webbshop som står rustat för det mesta. Med nya versionen Magento 2 säkrades e-handelsplattformen till framtida funktioner och uppdateringen förbättrade även utseende och säkerhet för 2017 och framåt.

PrestaShop

e-butik med prestashop

Med över 250 000 webbutiker online visar det att även PrestaShop är en populär e-handelsplattform. Förmodligen för den enkelhet och smidighet det innebär att jobba med programmet. PrestaShop är aningen enklare att använda än Magento, men har ändå kapacitet så det räcker och blir över för de flesta. Det är dessutom lite mindre krävande program för en webbserver att driva vilket gör att hostingen inte behöver vara lika kostsam.

WooCommerce (WordPress)

Webbshop-wordpress-pregal-media

Den allra vanligast förekommande webshopplattformen är WooCommerce, som är en e-handelsplattform till WordPress. Liksom WordPress är ett användarvänligt hemsideprogram är likaså WooCommerce det. Enormt smidigt och enkelt vilket gör att den mesta tiden i stället kan ägnas åt att sälja produkter, hitta kunder, utveckla affärsidén mm.

Men, det finns en hake:

Begränsningarna ligger möjligtvis i att det inte passar för många produkter och tjänster med olika pris-sättningar. Det kan hända att man måste köpa till vissa tillägg för att lösa upp funktioner i webbutiken. Likaså att det är ett tillägg till WordPress gör att det kanske inte är det mest attraktiva alternativet för vissa.

Dessa e-handelsplattformar har vi till våra online butiker

…och de är s.k. Open Source program vilket betyder att de är fria att använda och gratis att ladda hem. Vilket det är många som gör, på gott och ont.

Varför är detta viktigt?

Risken och problemet med att själv installera och starta en webshop är att man fastnar i att göra just bara det. Startar upp webbutiken! Det går åt mängder med tid att lära sig, bygga upp och konfigurera hela butiken. Tid som ni skall fokusera på försäljning i stället. Tid och energi som ni skall lägga på era produkter i stället.

valja-webshop-2017Vi på Pregal Media hjälper er att starta webshop och bygger upp hela webbutiken till er med alla nödvändiga funktioner installerade och reda att användas. Vi kommer att lära er grunderna och ni kommer att lära er mer allt efter som genom vår support men det viktigaste är att ni är igång direkt.

Och det finns mer!

Utnyttja vår service ännu mer genom att ni hostar er webshop hos oss. Då ingår drift och support 24/7. Dessutom kan vi lova er att ni kommer att spara pengar varje månad om ni lägger er webshop hos oss jämfört hos någon annan. Våra låga driftskostnader på webhosting men framför allt kostnader och avgifter för kortbetalningar och fakturatjänster gör att ni kommer spara pengar på varje kund ni får.

Kontakta oss så kan vi redovisa för er hur mycket pengar det skulle bli i besparingar för er.

Sökmotoroptimering och marknadsföring av er webshop

seo-sökmotoroptimering

Nästa stora utmaning för er är sökmotoroptimering och att marknadsföra er för att fånga in fler kunder och öka er omsättning. När webbutiken väl är på plats och allt rullar har vi mycket arbete framför oss med den här biten. Men det är ett så stort ämne så det tar vi separat i ett senare inlägg. Håll utkik efter det!

Lycka till med era e-handels planer.den bästa webbutiken

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Lisa Marker

    Fantastisk artikel! Mycket intressant att läsa om Magento då jag är intresserad av att starta en webshop med magento. SEO måste jag också se till att ni gör pa hemsida så jag kommer först på Google. Tack

Lämna ett svar