Du visar för närvarande Hur du bygger din egen webshop och e-handel 2022

Hur du bygger din egen webshop och e-handel 2022

Guide hur du startar en webbutik 2022 och driver den med lönsamhet.

 

Drömmer du om en dag att bygga egen webshop och äga slutliga webbutik. Lyckligtvis är vi här för att hjälpa till med allt du behöver veta om skapa en onlinebutik.

År 2020 står e-handelsförsäljning för 16% av all försäljning över hela världen. Dessa siffror förväntas öka under de kommande åren, eftersom fler konsumenter fortsätter att lita på den digitala miljön för snabba och bekväma inköp.

Den goda nyheten för dagens verkliga företagare är att bygga en onlinebutik snabbt blir en mycket lättare. Tack vare saker som butiksbyggare, WordPress och till och med dropshipping, har du otaliga sätt att utforma en e-handelswebbplats och börja tjäna pengar genom Pay Pal och kreditkortsbetalningar på nolltid.

Naturligtvis – det finns fortfarande några utmaningar att övervinna.

Om du vill få ut mesta möjliga av din online e-handel, måste du veta hur man gör allt från att köpa ditt eget domännamn, till att skapa en SEO-strategi för digital tillväxt via Google och andra sökmotorer.

Så här är din ultimata guide om hur du skapar en onlinebutik.

egen webshop steg för steg

Introduktion: Vad är en webbshop?

En onlinebutik är en virtuell butik som erbjuder varor och tjänster till kunder online.

 

Online shopping är handlingen att köpa varor eller tjänster från en onlinebutik. Kunden kan antingen beställa varor från butiken eller köpa dem direkt från företagets hemsida, då kallas det för webbutik eller webshop

 

Det har blivit allt mer populärt de senaste åren, med många människor som väljer denna metod att handla framför traditionella butiker. Det finns dock vissa risker också med denna form av shopping.

Hur ditt företag kan dra nytta av att sälja online 2022

E-handel har vuxit enormt under det senaste åren. Det förutspås att 2022 kommer onlineförsäljningen att stå för 10 % av den totala detaljhandeln.

 

Det finns många fördelar med att sälja dina produkter och tjänster online. En av dem är att du kan nå en större publik, vilket innebär fler kunder för ditt företag. Du kan också spara på kostnader eftersom du inte behöver anställa så många anställda eller sätta upp fysiska butiker för att sälja dina produkter. Slutligen är det mycket lättare att uppdatera ditt lager och priser när du driver en webbutik än när du är en traditionell återförsäljare.

De 5 fördelarna med att äga en webbutik

Nätbutiker  och webshop är framtiden för detaljhandeln. Fler och fler människor vänder sig till onlineshopping eftersom det är bekvämt, sparar tid och inte är begränsat av plats. Nuförtiden kan vem som helst starta sin egen webbutik med bara några få klick. Men det finns många fördelar med att ha en webbutik som du kanske inte känner till.

 

De 5 fördelarna med att äga en webbutik:

  • Du kan sälja produkter över hela världen
  • Du kan sätta dina egna priser och undvika kostnaderna för omkostnader som hyra eller skyltfönster
  • Du kan nå en global publik utan att lämna ditt hemmakontor
  • Du har fullständig kontroll över ditt varumärkes image och budskap
  • Det är lättare att skräddarsy produkter för kunder

 

Hur väljer man rätt plattform för din webbutik?

Att välja rätt plattform för din webbutik är ett av de viktigaste besluten du kommer att fatta. Det kan vara tidskrävande och förvirrande att hitta den bästa lösningen för ditt företags behov. Den här artikeln hjälper dig att välja rätt plattform för din onlinebutik genom att undersöka några av de mest populära alternativen som finns tillgängliga idag.

 

Det första du bör tänka på när du väljer en e-handelsplattform är om du vill ha ett DIY-alternativ eller ett värdalternativ. Om du letar efter ett mer praktiskt tillvägagångssätt, skulle ett värdalternativ vara bäst för dig. Men om du känner dig ambitiös och vill ha mer kontroll över hur din butik ser ut, kan en gör-det-själv-mjukvara vara bättre lämpad för dina behov.

Vi erbjuder WordPress med tillägget Woocommerce till våra kunder. WordPress är den vanligaste plattformen på hela internet och står för makalösa 30 % av hela Internets ALLA HEMSIDOR. WooCommerce är det vanligaste tillägget för att driva e-handel med WordPress.

Inom kort kommer vi publicera en komplett Gör-Det-Själv guide med instruktionsvideos där ni kan följa steg för steg när vi bygger upp en webbutik med produkter, kategorier, priser, bilder, text mm. Efter att ni gått igenom hela webbutik kursen och följt med i varje steg har nu byggt upp en helt egen webshop som är färdig att publicera och driva.

 

Skapa e-handel – Olika typer av e-handelsplattformar och hur man väljer den som fungerar perfekt för dig?

 

Att välja rätt plattform för din webbutik kan vara en svår uppgift. Det finns så många plattformar att välja mellan och var och en av dem är olika när det gäller funktioner, prissättning och anpassning.

Steg-för-steg-guide för nybörjare

Det finns fyra huvudtyper av e-handelsplattformar:

 

  1. Öppen källkod: E-handelsplattformar med öppen källkod är gratis att använda och innehåller vanligtvis många tredjepartsintegrationer. Nackdelen är att du kommer att behöva göra mycket mer anpassa dig själv.
  2. Hanterade lösningar: Dessa är värdbaserade lösningar som kommer med inbyggda funktioner men de kostar. De har också begränsade anpassningsmöjligheter.
  3. Självhostade lösningar: Självvärdade e-handelsplattformar har alla funktioner du behöver men de kräver teknisk kunskap för att konfigurera och hantera dem.

 

 

 

 

Slutsats: Framtiden för e-handel är här och du borde vara en del av den. Här är hur.

E-handel är en blomstrande verksamhet och den kommer bara att bli större. I och med introduktionen av e-handelsplattformen har vi sett en hel del förändringar i sättet vi handlar. Detta är dock inte slutet. Framtiden för e-handel är här och du borde vara en del av den. Här är hur

 

Framtiden för e-handel är här och du bör vara en del av den eftersom det öppnar nya möjligheter för företag att sälja sina produkter online. Det tillåter också människor att köpa saker var som helst i världen utan att behöva gå ut personligen. Kontakta oss för att hjälpa er med egen webshop.

Lämna ett svar