Mobil e-handel större än vanlig e-handel

Under sommaren 2017 gick handeln via mobiltelefoner från appar och responsiva hemsidor om den vanliga desktop e-handeln för första gången. Vi kunde se att trenden pekade åt detta hållet redan i januari och nu har alltså siffror kommit som visar ett tronskifte.

Mobiltelefonen och appar står för största delen av intäkterna.

Om man granskar siffrorna som visar inkomsterna så ser vi att mer än 50 % kommer från mobila enheter. Appar och m-handel är det media som växer på bekostnad av traditionell e-handel från stationära datorer.

Har ni en verksamhet inom e-handel och webshop gör ni klokt i att se över era planeringar inför 2018. Siffror från Ehandel.seAnalytics visar att intäkter via mobiltelefoner och surfplattor ökade från 43 procent till nästan 50 procent under 2016 och den ökningen har fortsatt. Nu är alltså den siffran över 50 procent för mobilen.

Mobil e-handel större än vanlig e-handel Mobil m handel

Inte bara facebook appen och snapchat appen som används

De flesta av oss har inte långt till mobiltelefonen statistik visar att vi använder appar i mobilen över 20 gånger dagligen. Nu handlar vi dessutom via mobiltelefonen också i stället för datorn hemma.

Alla företagare bör se över sin strategi för att nå ut till mobila enheter me hjälp av en egen app, marknadsföring på facebook och andra sociala medier och givetvis en väl fungerande mobilanpassad hemsida.

De nya och heta just nu är dessutom PWA, progressive web app. En app som fungerar och ser ut som en app men inte måste gå den krångliga vägen via Google Play eller iTunes AppStore. Den finns att söka upp med hjälp av Google och kan sparas/installeras direkt man går in på sidan. Fungerar off-line och har en fullt ut ”appliknande” utförande.

Mer om detta i ett senare blogginlägg, håll utkik.

E-handel från Dator

Summering

All statistik och alla studier visar att vi går åt mer tjänster och produkter i mobiltelefonen. Vi ägnar mer och mer tid tillsammans med vår mobil och vi utför mer handel och fler köp än någonsin tidigare. Frågan är bara var det ska sluta, hur stor andel ska tas över av mobila enheter.

Under tiden måste ni säkra er plats i denna mobila revolution och hänga med genom att utveckla egen app till företaget och se över er hemsida så att den är anpassad för detta.

Kontakta oss om ni behöver hjälp med appar och mobilanpassade hemsidor.

Lämna ett svar