Du visar för närvarande Investera i SSL och https

Investera i SSL och https

Därför måste ni skaffa SSL och https

Att inneha en osäker hemsida 2017 kan ge er mer problem än bara tappa positioner på Google ranking. Era besökare kan se er hemsida och ert företag som en osäker och kanske oseriös aktör. Lär er mer om varför det är dags att säkra er hemsida och hur vi kan hjälpa er.

2017 är året alla skaffar SSL och HTTPS

Det började 2014 när Google deklarerar vikten av att säkra hemsidan och kryptera informationsflödet. Google har i huvudsak tre anledningar och alla handlar om att göra internet en mer säker plats för alla. Ni kommer att läsa lite längre ner i denna artikel hur vi kan hjälpa er att göra just Er hemsida säker och dessutom på ett billigt och enkelt sätt.

 • Vad är https? HTTPS står för Hypertext Transfer Protocol Secure. Det är ett protokoll för att kommunicera mellan servrar och datorer på ett krypterat och säkert sätt. Se denna video för mer info
 • Vad är SSL? SSL står för Secure Socket Layer och används ofta tillsammans med TLS-Transport Layer Security. Önskar man att sin hemsida skall säkras upp med dessa protokoll köper man ett certifikat med en kodad nyckel som sedan placeras på servern.

Varför måste jag bry mig om SSL och https?

Investera i SSL och https SSL säker hemsidaSom jag nämnde tidigare gick Google ut med uppmaningen 2014 att alla hemsidor bör byta från http till https, då det förstnämnda är ett osäkert protokoll. Där överförs datainformationen mellan servern och din dator eller mobil helt öppen och osäkrad. Detta medför en enorm säkerhetsrisk med tanke på hur många gånger vi loggar in på olika hemsidor och använder personliga uppgifter när vi t.ex. gör köp på internet.

Med ett SSL certifikat är all denna information krypterad och gör det omöjlig att kapa lösenord till t.ex. facebook, twitter, blocket eller er bank.

Från januari 2017 visar Google Chrome en ikon vid adressfältet om den besökta hemsidan är säker eller inte säker. Detta för att tydligt informera och inta försiktighet. Är sidan säker visas det ett grönt hänglås. Är sidan osäker visas det med ett utropstecken med efterföljande information kring det. Detta kan vara ett stort problem för vissa handlare, vilket Webbhallen fick erfara.

Google rankar https högre

Från det att Google införde denna ändring och informerade att detta är en rankingfaktor, har man kunnat se en stadig ökning av hemsidor med https på googlesökningarnas förstasidor. Från början var siffran så låg som 7 % men redan 12 månader senare var antalet upp i 20 %. Förra sommaren, juni 2016, kunde man se så många som 32,5 % av alla sidor som rankades på första sidan vid en sökning på Google hade SSL och https protokollet. Allt detta enligt MOZ.com

http://moz.com/blog/https-tops-30-how-google-is-winning-the-long-war

Detta är tydliga siffror och även bekräftat från Google. Motivet är att göra hela internet säkrare och Google premierar säkra hemsidor. Detta är något ni bör utnyttja!

 Hur skaffar jag SSL och https?

Vi på Pregal Media i Norrköping kan hjälpa er att inkludera https säkerhet och SSL certifikat till er hemsida enkelt, smidigt och billigt. Är er sida byggd på plattformen WordPress kan vi erbjuda ett helhetspaket till er. Ultrasnabb VPS server med säkerhets skydd samt SSL certifikat för ett otroligt pris:

 1. Cloud VPS Server
 2. Säkerhets paket och automatisk backup
 3. SSL certifikat och https

Allt detta från 299 kr/mån

Kontakta oss för detaljerad offert

Investera i SSL och https security web SSL https

Sammanfattning

Detta handlar inte om att välja det ena eller det andra. Ni måste förr eller senare ändra till https om er hemsida skall fungera som ni önskar på internet. Alla kunder vi jobbar med och alla jobb vi på Pregal Media åtar oss integreras med ett SSL certifikat redan från start.

Kontakta oss angående detta och se till att inte hamna på efterkälken på internet. Än finns chansen för er att ligga i framkant på detta viktiga område då detta ännu är nytt för de flesta. Era besökare kommer att älska er hemsida och er verksamhet ger ett välbehövlig positivt intryck.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Per Sveningsson

  Hej
  Tack för ett mycket bra blogginlägg. Om man är intresserad av SSL och https till sin hemsida, kan ni hjhälpa oss då?
  Mvh Per

Lämna ett svar