Du visar för närvarande Google älskar SSL och hemsidor med https

Google älskar SSL och hemsidor med https

Det har pratats om det länge och Google har varit tydliga med det och öppet gått ut och sagt: Vi kommer att premiera säkra hemsidor som är skyddade med SSL certifikat och därmed betitlas med https: Vi kan nu se att det har slagit igenom i verkligheten.

Enligt en rapport från MOZ.com är hälften av alla sidor som är rankade på Googles första sida säkra hemsidor.

Om denna trend håller i sig, kommer 70% av alla sidor som är rankade på första sidan ha bytt upp sig till https innan slutet av 2017. Så snabbt går denna uppdatering och så tydligt är det att Google främjar dessa sidor gentemot det gamla osäkra http.

Google rapporterade för första gången redan 2014 om denna HTTPS ranking boost men det är under 2016 och än mer 2017 som detta har tagit fart ordentligt.

Moz gjorde en studie över 10 000 st sökord och analyserade söksvaren och hemsidorna som rankades på google top-10, alltså på första sidan. Trenden är tydlig och visar på fördelar till den hemsida som innehar SSL certifikat.

Beställ SSL certifikat hos oss och öka era chanser är listas högt på Google, läs mer nedan.

Google Chrome kommer att varna sidor som ”INTE SÄKER”

Senare i år, närmare bestämt i oktober, kommer en stor uppdatering av googles webbläsare CHROME som tydligt kommer att visa om besökaren befinner sig på en hemsida som inte innehar SSL certifikat. Detta är en uppmaning till webdesigners och hemsidebyggare att flytta sin och klienters hemsida till https.

Google säger: “October 2017, Chrome will show the ‘Not secure’ warning in two additional situations: when users enter data on an HTTP page, and on all HTTP pages visited in Incognito mode.”

Här är en bild som visar hur det kan komma att se ut:

 

Chrome visar säker hemsida

Varför är https så viktigt?

Hemsidor med SSL certifikat är krypterade och skickar inga uppgifter oskyddat mellan besökaren och servern (hemsidans ägare). Målet för Google är att så många hemsidor som möjligt skall använda sig av https och bidra med ökad säkerhet för alla som ett naturligt steg i internets utveckling. Alla vill känna sig säker och skyddad på nätet och detta är ett bra och ganska enkelt sätt att öka detta på.

Läs vår tidigare artikel om varför ni ska beställa SSL

Beställ  SSL certifikat hos oss på Pregal Media

Vi tillhandahåller SSL certifikat och säkerhetspaket till alla våra kunder som en självklar del i beställningen av en ny och modern hemsida. Detta är en av hörnstenarna i vår filosofi med modern hemsida. Beställer man en ny site till sin verksamhet 2017 är detta någonting som självklart skall ingå – Det gör det hos oss!

Våra hemsidor är från grunden utrustade med:

  • https: SSL certifikat
  • Security Pro Programmet som är ett av marknadens bästa plugin för en säker hemsida
  • Back up schema som säkerställer att ni aldrig förlorar någonting.
  • Omedelbar Sync Update som övervakar och uppdaterar alla plugins och teman på er hemsida direkt det finns en uppdatering tillgänglig.

Vi bygger hemsidan så ”lätt” som möjligt för att undvika att den blir för tungdriven. Snabbet är någonting som Google ser seriöst på och straffar hemsidor som är för långsamma att ladda. Därför ingår även detta när man beställer hemsida hos Pregal Media

  • Site performence programmet som garanterar att hemsidan laddas och körs snabbt
  • AMP-sidor. Specialdesignade sidor för blixtsnabb sidvisning i mobil

Dessutom ligger hemsidorna på vår övervakade VPS-server vilket ökar prestandan och snabbheten rejält mot den gamla ”shared server”.

Byt upp er till https: Det kommer ni att göra förr eller senare och då är det bättre att göra det förr. Passa dessutom på att integrera vårt säkerhetspaket också så har ni grundat väl för framgång på internet under många år framöver

Detta inlägg har en kommentar

  1. NAME

    Detta var intressant! TACK

Lämna ett svar