Du visar för närvarande Apple ändrar iOS App 4.2.6 reglerna – igen!

Apple ändrar iOS App 4.2.6 reglerna – igen!

Facebook Pregal Media Webbyrå745 Twitter Pregal Media Webbyrå12 Google Plus Pregal Media WebbyråYouTube Pregal Media Webbyrå2

Apple annonserade strax innan jul att man lättar på sina regler och restriktioner på vilka appar man godkänner laddas upp på iTunes AppStore. När Apple införde dessa regler tidigare i år var syftet att reducera mängden ”skräp-appar” utan meningsfullt innehåll eller vettigt syfte. Men så idiotiskt som dessa hårdare regler var formulerade drabbade det mindre verksamheter. Dessa var t.ex. restauranger, organisationer, klubbar och mindre föreningar – yoga och idrott. Ingen på denna nivån har råd att utveckla en egen app från ”blankt papper”

Vad är det som har ändrats?

Den stora förändringen som nu lanserats är att det inte längre är omöjligt att publicera en app byggd från en appbyggarplattform. Regeln som kom i slutet av juli 2017 löd som följer:

Quote: Apps created from a commercialized template or app generation service will be rejected.’

Detta är så dumt att jag knappt orkar kommentera eländet! Bara det faktum att den är byggd från en plattform för appbygge – likt WordPress för hemsidor (25% av ALLA hemsidor på internet)-så skall den nekas. Oavsätt design och innehåll. Bra idé Cesar.

Nu har Apple ändrat detta, så klart. Inte ens de kan komma undan med dumheter likt detta. Nu heter det:

Quote: Apps created from a commercialized template or app generation service will be rejected unless they are submitted directly by the provider of the app’s content.

Detta blir då en regel jag kan acceptera. Butiken eller restaurangen måste själva skapa ett Apple Developer Account och ladda upp sin app på sitt egna konto. Ingen skall kunna publicera tusen appar till olika affärer, vilket är rimligt.

Nu når man syftet

Det spelar ingen roll hur appen är skapad. Det som betyder något är hur den ser ut och vilka funktioner den har samt att appen är kopplad till rätt ägare av innehållet.

Allt detta luktar unket mot bakgrund av att Apple själva basunerar ut att alla förtjänar en gratis och enkel domän till internet. Att då skapa regler som gör det omöjligt för små företag att göra affärer med en app på iTunes AppStore.

Bygga en iOS App

Gäller inte detta Google Play

Nej. Google har ett mycket enklare och mer demokratisk sätt att hantera och sortera ut dåliga, spammiga appar. Hela internet fungerar på det viset sedan 20 år tillbaka att bra och betydelsefulla hemsidor rankas högt vid en googlesökning medan dåliga hemsidor hamnar långt bort och liksom städas undan på det viset.

Alla kan göra en hemsida och publicera den på internet. Alla kan göra en App och publicera den på Google Play. Men om den syns bra eller hittas av vanliga användare är en annan sak. Det kräver vettigt innehåll och användarvänliga funktioner.

Men publiceringen stoppas inte

Ingen stoppas. Alla får vara med. Men bara bra saker listas vid en sökning. Apple tycker att det är deras rätt och ensak att rensa och förbjuda publiceringar

Hur kan man publicera en iOS app nu?

Det som verkar hända nu är att det är fritt fram igen, oberoende hur den är tillverkad. Men att verksamheten själv måste sköta om sin egen app på sitt egna applekonto. Pregal Media kan inte publicera andra företags appar på vårt konto längre.

Det innebär i sig inget problem. Ok, app beställaren måste stå för sitt egna konto $99 per år. Men å andra sidan kan det kännas bra om man är seriös med sin app publicering och sin profilering genom en egen app.

Skapa en egen App med Pregal Media för Android och iOS

Vi kan bygga fantastiska appar för båda plattformarna och nu även utan bekymmer iOS apps. Har ni någon bra idé kring egen app eller bara en bra tanke att ni behöver en app, kontakta oss så diskuterar vi mer om detta.

 

Kennet

Lämna ett svar