Du visar för närvarande Hur skapar man en App

Hur skapar man en App

UPPDATERAD ARTIKEL!

Denna artikel skrevs i januari 2017 men är uppdaterad med mer information i flera omgångar, senast Mars 2024

Det finns flera sätt att skapa en app. Man kan bygga en app från grunden genom egen kodning och programmering. Man kan utveckla en app från färdiga modeller som man sätter ihop till en användbar Android eller iOS app. Eller så har man en önskan att ha en egen app till företaget eller föreningen, som man då beställer.

Att bygga en app

Så här skapar man en App. Steg-för-steg förklaringar

Denna guide hjälper er steg-för-steg att skapa en app men det kanske inte passar alla ändå av olika anledningar. Priset. Tidsåtgång eller svårighetsgrad varierar vilket gör att det passar olika för människor.

Vi på Pregal Media har en rad appar för en mängd av olika verksamheter som ni enkelt kan beställa här, men om ni vill utveckla appen själva så kan ni följa denna guide.

 

 

Sänk ambitionerna!Pokemon go app

Ha inte som mål att revolutionera hela app-industrin. Ni kommer inte att kunna skapa en app som blir nästa Pokemon-Go succé. Folk har en tendens att ha för höga krav. Samma krav har man kanske inte när det ska byggas en hemsida.

 

En app ha fördelen gentemot hemsida, att den bara behöver fylla en (1 st) funktion. Appen ska bara lösa ett enda problem,  så är det motiverat att skapa en app.

Så hur skapar man då denna app?

Steg 1. Ha en idé eller en lösning på ett problem.
Som jag skrev ovan ska en app lösa ett problem. Appen ska ha en fiffig funktion som hjälper folk i olika situationer med en lösning. Det kan var ett hur litet problem som helst. T. ex.
• När går nästa buss?
• Vad är det för dagens rätt?
• Var ligger närmaste bensinmack?

Så titta dig omkring i det dagliga livet och se om ni kan utveckla en App som rättar till ett problem.

Steg 2: Skissa ner er idé att skapa en App på papper
När ni ritar ner er apputvecklings idé, försök vara så detaljerad som möjligt. tänk er appens design och hur navigeringen skall föras. Det kommer hjälpa er utveckla appen i rätt riktning.

 

Steg-för-steg programmera appSteg 3: Programmera Appen
Har ni tänkt att själva tillverka er App och programmera appens funktioner på egen hand är det bara att starta Xcode by Apple och Objective-C för app i iOS. Dessutom Android Studio för att programmera Android App.

Eller använder ni vårt app-byggar-program från AppSave – Pregal Media

Vi har ett gör din app själv Appprogram från appsave som ger er möjlighet att bygga er app på egen hand. Som ett WordPress för appar, eller ett Wix för egen app. Ett verktyg där ni själva kan bygga er egen app med hjälp av moduler och plugin program. Vill ni inte göra det själva eller inte känner att tiden det tar att bygga appen själva finns, kan vi göra den åt er.

Klicka här för att prova 30 dagar gratis!

 • Lägg in texter, fotogallerier, videos ljudklipp mm i er app. Artiklar eller nyheter tillsammans med kommande evenemang presenterade med karta och länkar.
 • Skapa inloggning med ett community som innehåller chatt och meddelanden.
 • Skicka ut erbjudanden och rabatter och erbjud klippkort där till exempel 10:e köpet blir gratis.
 • Låt användare boka tider eller anmäla sig genom formulär direkt genom appen.
 • Med mera, med mera!

Bygg egen app

Det finns nu med hjälp av vårt program möjlighet för er att på ett mycket billigt sätt bygga er egen app, så kallat Paas (Platform As A Service). Företag i alla branscher kan bygga en app hos oss och öka er service och förbättra er kundrelation.

Varför skapa egen app hos AppSave / Pregal Media?

Det finns många fördelar med vårt program för appar.

App programmering                                              Pregal Media App Builder

Tid
Minst 3-4 månader                                                 Några veckor

Kostnad
Minst 50 000 kr                                                         Från 1/10 del av det priset, 5000 kr

Utveckling
Olika programering för Android                        Samma för alla 3 plattformarna
iOS och PWA

Svårighetsgrad
För avancerade användare                                 För vanliga användare utan tekniska förkunskaper.

 

Vilka är fördelarna och vad kan ni förvänta er med att använda vårt App Byggar Program, App Builder?

 1. iOS native app, skapad med Objective-C
 2. Android native app, byggd med Java
 3. PWA, Progressive Web App, kompatibel med alla webbläsare, utvecklad i Angular
 4. Ett interface, kontrollpanel för ert appbygge – helt utan tekniska kunskaper
 5. En optimerad app för alla enheter och skärmstorlekar.
 6. Alltid uppdaterad app som följer utvecklingen från iOS, Android och webben.
 7. Assistans och support

Kontakta oss för att prova 30 dagar gratis

Svensk App Builder på svenska

Steg 4: Publicera er App
För att sedan kunna ladda upp er app på Google Play Market och iTunes App Store behöver ni skapa ett konto för apputvecklare. Först då kan användare av Android mobiler och iPhone ägare ladda hem er App från dessa marknadsplatser. Detta kostar $25 respektive $99 som är en avgift från dessa. Pregal Media tar ut en avgift på 495 kr – 2995 kr för publiceringen.

Steg 5: Analysera statistik
App-statistik om vilka som laddar hem och installerar er App ger er värdefull vägledning om hur väl appen är utvecklad för användarna. Vi kan integrera statistik i våra appar om vilken typ av mobil och operativsystem som används, var installeringen gjorts rent geografiskt t. ex. Även Google Analytics är möjligt att använda sig av i apparna.

Väl här har ni skapat er app färdigt och det är nu dags att få Android och iOS användare att använda appen och använda er idé och dra nytta av funktionerna ni uppfunnit.

Nu har vi kommit till slutet på denna artikel, hur skapar man en app. Är ni i behov av egen App till ert företag? Är ni lite nyfiken på att utveckla egen App för att öka er kundservice? Kontakta oss så löser vi detta till er, inga problem.

Kennet
Källa: wikihow

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Sara

  Jag är intresserad av att utveckla en app till mitt företag och detta var intressanta och matnyttiga tips. Tack.

 2. Oscar Gren

  Att bygga en egen app eller att beställa en utvecklad app från ett företag kan skilja på 100 000 kr. Oftast behöver man inte en så avancerad app. Man kan bygga en app själv med hjälp av olika app builder tjänster. Har ni någon sådan?

  1. Jansson Kennet

   Det stämmer. Att bygga en app från grunden, från blankt papper är oerhört kostsamt men nödvändigt om man ska utveckla något helt unikt som inte finns i hela världen. Men om man har ett mindre företag och vill utnyttja alla de fantastiska möjligheterna det finns med en mobilapp kan man använda en app builder för att tillverka appen själv. Vi håller på att utveckla ett system för app bygge som kommer att vara igång efter sommaren och semestern. Håll utkik på vår kommande App Builder.

 3. Antoine Casellato

  Hej,
  Jag skulle vilja göra en app.

  Behöver jag träffa någon? Professionell?

  Tack

 4. jaa saa det undrar jag med! jag har inget företag men jag skulle vilja äga en personlig app själv! som typ funkar som en legitimation o pass för att alla jäkla lösenord att hålla reda på blir man smått galen av! så jag är här för få veta om personlig app är möjligt. MVH. IGNIS//ONYX

  1. Jansson Kennet

   En personlig app är givetvis möjlig. Kontakta oss så kan vi tala vidare om vad ni behöver.

  2. Emanuel

   LastPass är en sådan app, som håller reda på lösenord

 5. tati san

  fullständigt innehåll Jag älskade det

 6. Stina

  Jag vill skapa en app som är mest inriktade för oss diabetiker, den finns delvis redan. Men den saknar ändå de där som man alltid vill ha eller behöver när man tar upp appen. Så antingen göra en liknande sådan app men även en annan grej också som ja tror kan vara till de bättre för oss än de sämre.

Lämna ett svar