Du visar för närvarande Vilken app kan jag bygga själv? 7 enkla tips.

Vilken app kan jag bygga själv? 7 enkla tips.

Har ni planer på att bygga en egen app? Är ni redo att förverkliga er idé till app?

Vad spännande! Ni är i gott sällskap. Vi får nästan dagligen frågor från våra besökare på hemsidan precis som ni, som även de har frågor kring att tillverka en egen app. Det positiva är att ni inte behöver någon som helst erfarenhet av att programmera och att det är billigare. Vårt program för att bygga egen app gör det hela mycket billigare och bara kostar en bråkdel av vad det annars skulle kosta.

En del frågar hur det går till att bygga nästa stora sociala plattform, eller en typ av Ebay-app. Vi har även haft kunder som har lagt ribban alldeles för hög och ställt alldeles orimliga krav på vad som ska gå att göra i appen. Det är på plats att skriva en artikel om vad som är möjligt att tillverka och vad för typ av app som är omöjligt att bygga utan avancerad kodning och programmering. Så här kommer den, vilken app kan jag bygga själv? Vilken app är alldeles för svår och avancerad för att inte ta hjälp av en programmerare?

Här är exempel på några appar ni kan bygga själv.

 

Nyhets app

Tränings app

Turist app och resor app

App för bostadsrättsföreningen

App för mäklare fastigheter

Webshop E-handel app

Restaurang app

 

Nyhets App

Ni KAN bygga en app för nyheter och det är också enkelt och populärt. Skälet till det är att RSS-feed används av det flesta nyhets-sidor och vår app-program har bra RSS integration.

Vad är RSS-feed? Det är ett format som ”matar” fram artiklar, nyheter eller uppdateringar till alla som anmäler sig till den rss-feeden. Automatiskt! När en artikel publiceras på ursprungs-hemsidan matas den upp även i ditt flöde.

Vill man inte använda RSS-feed kan man skriva artiklarna själv. Då kanske det handlar om nyheter och inlägg som inte har så snabbt nyhetsinnehåll, artiklar som är aktuella under en lite längre tid. DÅ kan man enkelt integrera videoklipp till texten och bilderna.

Ni KAN INTE skapa en app med andras innehåll utan tillåtelse från upphovsmännen, eller referera till källan. Här kommer upphovsrättslagen in i sammanhanget och då är undertecknad inte rätt man att guida er i den juridiken, det krävs av er att veta vad som gäller. Ni kan heller inte dölja innehåll bakom betalväggar, så kallade Paywalls då vår appbyggare inte stödjer detta. Appen har antingen en kostnad eller är gratis.

Tränings App

Ni KAN skapa en riktigt trevlig och bra träningsapp med videos, text och bilder. Den skulle även kunna innehålla olika tränings-delar för olika moment, muskler, övningar mm. Även en del som går igenom mat och diet med recept och andra tips på vad som man ska äta skulle kunna förgylla appen. Se detta exempel på en tränings app som vi byggt.

Ni KAN INTE skapa extra innehåll som kräver betalning som är vanligt i andra nativ appar. Dock kan man skapa en gratisversion av appen (som innehåller reklam) och sedan en annan separat app som kostar att använda.

Vilken app kan jag bygga själv? 7 enkla tips. Pregal Media webbyrå app referens träning

Turist App

Ni KAN absolut bygga en app som stimulerar turismen till er verksamhet. Ni kan visa turistattraktioner på en karta och aktivera geolocation för att ge användare notiser och meddelanden, så kallade push notifications, direkt i mobiltelefonen när denna anländer till målet. Meddelanden med information om platsen eller ger vidare guidning till appanvändaren för en maximerad upplevelse.

Man kan inkludera vägbeskrivningar och allehanda kontaktinformation, allt för att underlätta för er gäst. Bokningar och anmälningsformulär till diverse evenemang och tillställningar är också enkelt att integrera i appen.

Ni KAN INTE skapa en TripAdvisor app där resenärer skriver eget innehåll som publiceras i appen. Det skulle kräva extra programmering som sträcker sig förbi de funktioner som vår plattform innehåller. Den typen av appar kräver särskild dataprogrammering.

App för bostadsrättsförening

Ni KAN bygga en app för er bostadsförening, bostadsrättsförening eller villaförening. Alla former av föreningar som handlar om boendet inkluderas i detta, även stugföreningar och kolonilottsföreningar. Det finns en hel del fördelar med appar till dessa. Underlätta kommunikationen mellan medlemmarna och/eller styrelsen. Välj själva om alla ska kunna chatta och meddela sig till alla, eller om endast styrelsen ska kunna nå alla medlemmarna. Medlemmar når då endast styrelsen om de har något förslag eller någon fråga.

Appen gör det enkelt att felanmäla om man upptäcker någonting som behöver åtgärdas. Ta fram mobilen, öppna appen och beskriv sedan felet och skicka. Kanske ta en bild och skicka med för att förtydliga det hela. Enkelt!

Om styrelsen eller ledningen snabbt behöver komma ut med någon viktig information är det inga problem att skicka iväg en push notis till alla användare. Alla medlemmar får då direkt vetskapen rakt ner i fickan.

Ni KAN INTE koppla larm och lås styrning till er app då det ligger utanför möjligheternas ram för denna plattform. Det finns appar som är sammankopplade till nycklar / taggar och lås samt i och urkoppling av larm men då blir det helt andra priser och kostnader än vad vi kan erbjuda.

Vilken app kan jag bygga själv? 7 enkla tips. Egen app bostadförening

App för mäklare

Ni KAN skapa en app för er mäklarfirma för att underlätta för era klienter vid köp av hus eller lägenhet. Låt spekulanter och köpare ladda hem er app och välja vilken typ av boende denna söker efter och är intresserad av att köpa. Sedan anpassas push notiserna och användaren får meddelande om endast denna typ av objekt kommer till försäljning.

Vidare kan man inkludera chatt genom appen så att köpare enkelt kan chatta direkt med den aktuella mäklaren med frågor och andra undringar. Detta kan också utvecklas till ett utmärkt sätt för mäklarna på mäklarfirman att kommunicera sinsemellan, en mycket smidig internkommunikation där allt samlas i er egen app.

Värdering av bostaden i er app. Låt era användare fylla i ett formulär som sedan skickas till er med information om användarens befintliga hus eller lägenhet. Information med text och bilder som ger er underlag att göra en ungefärlig värdering av dennes objekt. Ett bra sätt att knyta till sig kommande kunder.

Budgivningen vid en försäljning sköter ni sedan givetvis genom mäklarappen. Budgivarna meddelar er direkt i chatten och ni skickar ut senast bud som push notifications eller SMS.

Allt detta tillsammans med en presentation av er firma och era mäklare ger ett mycket professionellt intryck samtidigt som ni erbjuder en enorm service med enkelheten som appen skapar. Se denna app som vi byggt. Ladda hem appen här för Android och ladda hem mäklar appen från iTunes här.

Vilken app kan jag bygga själv? 7 enkla tips. Pregal Media webbyrå app referens mäklare

Webshop App

Ni KAN koppla er befintliga webbutik till en app. Med ett smidigt verktyg kopplas webbutikerna samman och alla uppdateringar gjorda i er webshop följer omedelbart med i appen. Produkter, kategorier, kundvagn och kassa med de moderna betalningsalternativen direkt när ni skapar egen app. E-handeln ökar och över 60% av all internettrafik sker från mobiltelefonen vilket visar att ni måste anpassa er webshop till mobilen genom att skapa egen mobilapp.

Ni KAN INTE skapa en Ebay app eller liknande där det erbjuds egna säljar-konton. Det skulle krävas en integration från en annan plattform för att nå dessa funktioner.

Restaurang AppVilken app kan jag bygga själv? 7 enkla tips. Egen restaurang app

Ni KAN beställa en app där era gäster bokar bord på ett valt datum och tid på er restaurang och beställa ur er meny med några enkla tryck med fingret. Ni kanske har provat appen från Pinchos där man kan göra just detta. Där gör man beställningen från deras Pinchosapp och hämtar sedan framme vid disken när appen plingar till att det är färdigt. Just denna koppling är aningen avancerat, men att bygga en app med liknande funktioner är inga problem.

Skicka ut push notiser om ”happy hour”, andra typer av rabatter eller nya rätter på menyn till alla era trogna gäster, de kommer att bli ännu trognare er krog med hjälp av er app.

Ni KAN INTE bygge en app som har all funktionalitet som Pinchos app utan ytterligare programmering.

Begränsningar för Gör Det Själv App

Allting som kräver funktioner som kommunicerar med mobilens inbyggda funktionalitet, såsom bluetooth, kameran, gps mm ställer höga krav på app-bygget. Alla funktioner går inte att genomföra men en hel del av dem går alldeles utmärkt. Skälet är att det krävs speciell mjukvara för att koppla samman dessa, vilket kan kräva extra programmering. Fler och fler av dessa funktioner byggs in tillsammans i app plattformen vilket gör att det blir färre och färre begränsningar.

Summering

Om ni har en app idé kan det vara en väldigt bra idé att börja med att bygga den med oss först. Kanske göra en första version av er app för att testa och känna lite på idén, innan ni betalar 50 000 kr – 100 000 kr hos en programmerare. Denna första version kanske inte klara alla funktioner men dessa kan man addera i en senare version. Det blir en låg investering till en början och man riskerar väldigt lite.

Är ni ett stort företag som har avancerade funktioner som krav i er app till exempel banker, försäkringsbolag etc då finns det en budget från en halv miljon och uppåt. Då är denna app plattform någonting för er. Men alla andra företag och föreningar som behöver en app för att öka er service eller hjälpa era kunder med en eller flera funktioner, ni ska absolut kontakta oss. Ni kan få en app för Android och iPhone för en bråkdel av priset. Den investeringen betalas tillbaka snabbt av fler och nöjdare kunder.

Detta inlägg har en kommentar

  1. I cannot thank you enough for the blog article. Thanks Again. Really Great. Bethena Wait Leventis

Lämna ett svar