Du visar för närvarande E-handel och mobil app användning

E-handel och mobil app användning

Julhandel för webshop 2016 statistik

Ökningen av e-handel och nätshopping var under förra veckan 34% jämfört med samma tid förra året. Bara i Sverige handlades det för över 3,5 miljarder kronor vilket motsvarar 1817 kr per person. Då ska vi dessutom tänka på att julhandeln väntas omsätta minst 6 miljarder kronor under december 2016 så webbutiker och webshop runt om i landet har en enorm omsättning under årets sista månader. Alla varor som köps på olika webshop ska skickas och fraktas ut till kund också vilket gör att pakethanteringen för Postnord, DHL, Schenker m. fl ser en rejäl ökning på grund av ökad e-handel.

Hur kan man tjäna på det?

En nyligen avslutad studie visar att 45 % av alla Googlesökningar sker med mobiltelefon. Över 60 % av all internet-traffik sker på en mobiltelefon, och dessa siffror bara ökar och ökar. Att ha sin webshop även som app på Google Play och Apple App Store ter sig mer och mer lukrativt. En responsiv webshop i Prestashop, Magento eller WooCommerce är självklart och utgör basen i er e-handel, men att dessutom toppa det med en Android app och en iOS app kan vara det som gör skillnaden. Att fånga upp alla mobilsurfare är så viktigt och då gäller det att finnas på alla mobila plattformar, både på webben och som app.

 

Hur lång tid använder vi mobiltelefon per dag?

51 % av all tid på internet sker via mobila plattformar och motsvarar c:a 3 timmar/dag.

statistik på tid med mobil app

Denna grafik är tydlig – om ni inte är kapabla att nå den mobila användaren eller inte har tillräcklig service för mobila enheter i form av en android app eller iphine app förlorar ni kunder till konkurrenter som i stället är förberedda. Trenden visar här att mobilanvändarna ökar och ökar.

 

Mobil media tid – app resp. websidor

Grafiken nedan visar att 89 % av tiden vi spenderar med mobilen använder vi appar, bara 11 % på websidor. Det är jättebra med en responsiv hemsida så att besökare från mobil får en användarvänlig hantering av funktionerna, men när 90 % av tiden används av appar känns det än mer självklart att utveckla en egen app till sitt företag och verksamhet. Med en Android app eller iOS app möter ni upp den stora mängd mobilanvändare som dagligen har som vana att hantera appar.

9 av 10 använder app

 

Hur hittar konsumenter webbutiker för sina produkter

Google mobile path to purchase report frågade 1000 personer från 9 olika e-handlare (restaurang, mat, finans, resor, hus och hem, skönhet, hälsa mm) om hur de letade sig fram till just den webshop de handlade hos via mobiltelefonen. Föga förvånande visade det sig att Google sök var den vanligaste formen. Det visar också på vikten av att ha en sökmotoroptimerad hemsida och webbutik.

48 % använder google sök innan köp

 

När på dygnet använder vi mobil app eller dator

Denna grafik visar att vi använder dator i större utsträckning under kontorstid men att övrig tid domineras av mobila enheter. När vi sitter och jobbar använder vi dator men på fritid när vi vill konsumera, då tar mobilen och appen vid, vilket ännu mer ger en övervikt till hur viktigt det är att bygga en app till er e-handel. Den är exklusivt utvecklad med mjukvara för att drivas av Android eller iOS och ger en annan möjlighet att utvecklas för ert unika ändamål.

hur vi använder internet under ett dygn

 

Sammanfattning av e-handel och appar

All statistik pekar på ökningen av mobilanvändare och ökning av omsättning vad gäller m-Commerce, alltså app-butik och handel med hjälp av en mobilapp. En responsiv webbshop är alltid knuten till er hemsida och det kan begränsa er om ni enbart förlitar er på den plattformen. Erbjuder ni s.k. in-app purchase med en e-butik vi utvecklat och som man kan ladda hem från Google Play och Apple App Store, har ni alla möjligheter och står väl rustade inför ökningen av e-handel som väntar under 2017 och 2018. Kontakta oss om att utveckla en app till er och starta e-handel från denna också, inte bara er befintliga webshop.

 

Bilder och källa: smart insights och ehandel.se

Lämna ett svar