Du visar för närvarande Bygga hemsida: Trender för 2018

Bygga hemsida: Trender för 2018

Facebook Pregal Media Webbyrå745 Twitter Pregal Media Webbyrå12 Google Plus Pregal Media WebbyråYouTube Pregal Media Webbyrå2

Med ett nytt år precis runt hörnet tar vi oss en titt i spåkulan för att se vilka trender som kommer att gälla när det gäller webbdesign. Att bygga en hemsida med både bra design och funktionallitet är svårt och alltid en balansgång, men byggen man det rätt från början kommer ni att kunna dra stora fördelar av det i förlängningen. Lär er hur en hemsida ska byggas för att möta de krav vi ställer för 2018.

  • Vilka är trenderna för webbdesign 2018?
  • Hur ska man bygga hemsidor för kommande året som känns moderna?

Prioritera mobiltelefonen

Under 2018 kommer hemsidor besökas av mobilanvändare i ännu högra grad än tidigare. Fler och fler använder mobiltelefonen för att surfa in på er hemsida, vilket betyder att den måste vara mobilanpassad.

Fler än 50% av era besökare kommer från mobiltelefonen

För några år sedan var det stor skillnad på hemsidornas användarvänlighet om man jämförde dator med mobilen. Idag måste hemsidan anpassas för båda plattformarna.

Under början av 2018 kommer Google att presentera en ny uppdatering, Mobile First Index. Den syftar till att lägga större vikt på att ranka er hemsidas mobilversion vid googlesökningar, vilket gör detta viktigt även för sökmotoroptimering.

Hemsida anpassad för mobilen

Progressive web app

Den nya tekniken för mobil app är PWA, progressive web app. En teknik som blandar det bästa av två världar när det gäller användandet av appar. Under 2018 kommer vi se en ytterligare ökning av denna teknik, där Push Notifications, Splash screen och spara ikon på skärmen funktioner kommer att ingå. Flera hemsidor är redan där.

Dessa är exempel på PWA och är hemsidor som också fungerar utmärkt som vanliga appar. Ser ut som en app, fungerar som en app och har funktioner som en app på mobiltelefonen men är en helt vanlig hemsida vilket gör att man slipper ladda hem och installera först.

AMP – Accelerated Mobile Pages

AMP kommer också att bli viktigare. Har ni inte hört talas om vad detta är, så är det en open-source kod standard som möjliggör att hemsidan laddas supersnabbt i mobilen. En hemsida kan bli aningen tung och långsam på en mobiltelefon men genom att banta ner hemsidakod och script kan man göra en AMP-version av hemsidan som blir snabb på mobiltelefonen.

AMP är ett måste under 2018, vare sig ni bygger en helt ny hemsida eller uppdaterar er gamla. Ingen av era kunder gillar en långsam och seg hemsida, och ni vill inte att era kunder tycker att era konkurrenter har en bättre hemsida än ni, så klart.

Större text. Fet text. Tydligare text

Vi kommer att se fonter och text design på ett mer påtagligt sätt under nästa år. Större och tydligare samt även mer lek med färger i rubriker mm. Folk surfar på internet mer och mer men är också kortare och kortare tid inne på samma hemsida. Detta medför att det blir viktigare att fånga besökarens uppmärksamhet tydligare och snabbare.

Målet är att skapa en trevligare och tydligare hemsida.

Att få besökaren att stanna längre på er hemsida och förvandla dem till betalande kunder, är också ett viktigt mål med er webbdesign.

Detta är dessutom en logisk utveckling, särskilt med tanke på att mobilsurfandet ökar som vi skrev här ovan. Till skillnad från bilder som tynger ner hemsidan, försämrar inte typografin hemsidans snabbhet. Stora knappar, ”Banners” och klickbara bilder är på väg ut, för att ersättas av stora text element.

Säker drift av er hemsida

Säkerheten och säker drift av hemsidan

Man kan inte ignorera denna kanske viktigaste del av att bygga och driva en hemsida 2018. Under 2017 ”malicious hacking” växte till ett ännu större problem. Malware var illa – men Ransomware var flera resor värre. Den hittade alla filer på datorn, alla bilder på familj och vänner, och låste allting bakom en kryptering. För att låsa upp detta begärde hackarna en lösensumma.

Förtroende kommer att bli en större och viktigare fråga under 2018.

  1. Kan man lita på er hemsida?
  2. Vågar man ladda ner från er hemsida?
  3. Vågar man ens fylla i ett formulär på er hemsida?

Att använda SSL och https har varit standard för banker och pengar transaktioner i flera år. Men med den ökade risken på internet har det blivit mer och mer viktigt att alla investerar i sin hemsidas säkerhet. Läs mer om SSL och https säkerhet på vår tidigare blogginlägg.

Är er hemsida redo att möta 2018?

En omodern hemsida kan drastiskt försämra försäljandet. En gamal och trött design distraherar besökare från ert säljande fokus. Ouppdaterad hemsida kan få era kunder att tappa förtroendet för er verksamhet.

Ge ett professionellt intryck direkt och låt oss på Pregal Media Webbyrå bygga en topp-klass hemsida med moderna funktioner till er. Vi har rejäl erfarenhet av att bygga hemsidor.

Kontakta oss så tar vi ett första möte och pratar igenom era ambitioner för framtiden.

Välkomna!

Lämna ett svar