Google lägger ner Google+

Vad händer med Google+ och GooglePlus?

7 år har gått sedan Google presenterade Plattformen som ett komplement till Facebook, men nu har de annonserat att Google+ skall läggas ner. Google själva säger att det beror på lågt användande och engagemang från användarna. 90% av användarnas besökstid på sidan är kortare än 5 sekunder. Google+ eller Google Plus är en plattform som i huvudsak ska konkurrera med Facebook

Google+ och +1 knappen som en faktor för högre ranking

Google har använt sig av ett liknande sätt som facebook har med ”tumme upp” eller ”likes” nämligen +1 knappen. Att använda denna på sin hemsida som en rankingfaktor för googlesökningar har varit ett ämne för diskussion.

Er +1 en rankingfaktor? Hjälper den att ranka högre?

Google Plus knappen läggs ner

Google själva har sagt att både ja och nej. I början hintade de om att det var en av många faktorer som hjälper till att ranka högre. Under årens lopp har de ändrat sig och gått ut med att det inte finns någon sådan rankingfaktor. När nu detta skrotas kan man sluta fundera på detta och vara säker på att det inte hjälper alls. Andra faktorer som påverkar rankingen på Google har vi skrivit om i tidigare artiklar.

Google+ avvecklas långsamt

Google har under åren sakta men säkert själva slutat att pusha för Google+. Färre och färre Googlers lägger ut inlägg på sitt Google+ konto och man har allmän sett ett minskat intresse för plattformen på internet.

Använder ni Google+? Vet ni någon som gör?

Vi på Pregal Media har ett Google+konto som inte är särskilt aktivt. Vi kommer nog inte sakna det den dagen det läggs i kistan.

Lämna ett svar