Bokningssystem för restauranger Boka bordet

I dagen snabba digitala vardag verkar det som att kunder utgår ifrån att få alla svar de söker omgående, även från bokningssystem. Särskilt för den nya generationen som är födda efter 2000.

På engelska brukar de kallas ”Millennials” och verkar veta vad de vill ha och när de vill ha det.

Boka bord från vårt bokningssystem

Varför pratar vi om detta?

Jo, därför att erbjuda ett bokningssystem och en online bokningsfunktion för er restaurangs hemsida och App är ett fantastiskt sätt att möta just denna nya generations vanor. Även vi äldre tar efter deras beteende och rättar oss efter de nya mönstren.

Öka era försäljningar och upplev fler bokningar med bokningssystem online.

Ni kommer att upptäcka att era gäster blir mer trogna och i större utsträckning återkommer till just er restaurang. Dessutom finns det studier som visar att storleken på varje order blir större. Mer pengar in i kassan!

I denna artikel ska vi gå igenom några bokningssystem för restauranger. Med detta menar vi inte de simpla formulären som har funnits på hemsidor sedan 90-talet där man fyller i datum och tid, antal gäster och sedan kontaktuppgifter. Denna information skickas sedan som ett e-mail som mottagaren skall behandla och sedan svara på. Det är verkligen inte vad ”millennials” accepterar och nöjer sig med.

Vi ska kika närmare på fyra stycken och ge er en inblick över hur de fungerar, vad de kostar och vad som ingår. Först, låt oss se vad för fördelar som finns med en modern bokningsfunktion online på hemsidan eller appen:

Boka bord online

Om er restaurang erbjuder mer än bara snabbmat eller korv med bröd, ett bokningssystem är något för er. Det är riktigt frustrerande att behöva stå i kö och vänta på ledigt bord. Ändå avstår många restauranger med att ta upp reservationer via telefon då det tar upp för mycket tid i anspråk.

Installera bokningen på er hemsida eller er app. Det finns flera system att välja på och fördelarna är många. Att ta upp bokningar online låter er:

 • Begränsar bokningarna till att bara vara aktiv under era öppettider.
 • Ni använder arbetstiden bättre då ni minimera antalet telefonsamtal under era öppettider.
 • Mindre stress och mer ordning

Plus att tar ni upp reservationer och bokningar online har ni möjligheten att utnyttja era gästers kontaktuppgifter, email. Med detta menas att ni kan enkelt skicka ut nyhetsmail med erbjudanden och prissänkningar mm.

Ta betalt redan vid bokningstillfället

Detta är en företeelse som ökar. Med denna typ av bokning kan era gäster göra reservationen på samma sätt som vid bokning av flyg, buss eller bilhyrning.

Det kan betala direkt vilket har flera fördelar för er. För det första kommer betalning in redan innan besöket. För det andra säkrar ni upp kostnaden även om gästerna inte dyker upp då ni inte erbjuder återbetalning.

För det tredje kommer denna grupp minska då det är noggrannare med att komma i tid då de redan gjort en inbetalning. Det finns studier som visar att bokningarna blev till riktiga besök i verkligt högre grad.

Nu när vi täckt de viktigaste fördelarna med ett bokningssystem för er restauranghemsida är det dags att kika närmare på några alternativ.

Mobiltelefon för internet

 

Göra bokningar med: Yelp Seat Me

 

Ni har kanske hört talas om Yelp, men visste ni att de har en bokningsapp?

När det kommer till bokningssystem online så är det här ett rejält program. Ni kommer aldrig mer missa någon reservation då ni kan ta emot 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det är enkelt att installera på er hemsida och ni kan vara igång med bokningar direkt.

Med detta system kan ni ta betalt på credit/debet kort, skicka bekräftelse via sms och e-mail. Till och med skicka påminnelse dagen innan automatiskt. Programmets admin-panel är super! Ni kan hålla koll på gästens allergier, specialkost mm. Spara och exportera material och information.

Bokningssytemet Yelp Seat Me

 

Göra bokningar med: TableIn

 

Detta system för bokningar är enkelt och snyggt. Gästerna kan boka bord online men även om bokningar kommer via telefonen kan ni enkelt själva fylla i uppgifterna från admin-panelen.

TableIn använder sig av ett litet program som installeras på er hemsida där bokningarna sedan genomförs. Denna kan man anpassa med färg och form så den passar in. Allt detta kostar en slant varje månad för er, men ingenting för era gäster som bokar så klart.

Det som sticker ut med detta program är den grafiska rapporteringen. Man kan se grafer och rapporter hur och när bokningarna kommer in och föra statistik över hela bokningssystemet. Utifrån detta material kan man sedan genomföra marknadsföring och erbjuda rabatter och erbjudanden med hjälp av gästdatabasen.

För er marknadsföring med nyhetsmail kan man integrera Mailchimp och enkelt skapa ett konto där. Använder man inte Mailchimp kan man i stället exportera databasen som CSV.

Bokningssystemet Get TableIn

 Göra bokningar med: Nextable

 

Användandet av Nextable har likheter med föregående med at man integrerar en widget på sin hemsida där gäster kan boka dygnet runt. Man kan också här erbjuda rabatter och förmåner direkt vid bokningstillfället.

Denna app har fördelen med att den uppdaterar statusen på bordsbokningarna i realtid vilket gör den väldigt användbar även inne på restaurangen.

Samma typ av statistik och grafer som tidigare bokningsprogram har visat upp kan du få även här. Trender och kurvor är tillgängliga för er dator eller mobiltelefon.

Bokningssystemet Nextble

Göra bokningar med: Waiteraid

Waiteraid är veteraner i branschen och har varit verksamma sedan 2003. Deras system för online bokningar är stort och väldigt komplett. Restaurangen kan anpassa gästernas bokningar kontinuerligt och admin-panelen är avancerat och innehåller många funktioner.

Med en liten programruta på er hemsida görs bokningarna direkt mot ert schema och kalendern uppdateras automatiskt.

Man kan enkelt anpassa tider och datum efter öppettider och stänga dagar efter eget önskemål. Varje restaurang har med det sina egna inställningar.

En prismodell där det aldrig kan bli dyrare än 2500 kr/mån oavsätt hur många bokningar som görs känns tryggt då det inte finns risk att det skenar iväg.

Bokningssystemet Waiteraid

Göra bokningar med: EasyTableBooking

 

På deras hemsida kan man läsa: Restaurang bokningssystem för bar 459 kr/mån, men det gäller vid bindande i 12 månader. Pris per månad är 510 kr. Här får man bekräfta sin bokning med sms till sin mobil så ett krav är att man har den i närheten. Nu är det ofta inget större problem då de flesta har den på sig alltid, men har man av någon anledning inte det får man problem.

Detta system kan hantera obegränsat med lokaler, antal bord och användare. Dessutom sparas alla gästers uppgifter för nyhetsmail och annan marknadsföring.

Tydlig, trevlig och enkel grafik i admin-panelen över kalendern och kommande bordsbokningar gör arbetet överskådligt och effektivt.

Bokningssystemet EasyTableBooking

Göra bokningar med: Bra Bokningssystem

 

Detta bokningssystem sticker ut över alla andra då man själv kan välja vilket bord man ska boka. Önskar man sitta vid just det där bordet trevligt placerat vi fönstret, kan man göra det om man vill. Spelar det ingen roll kan man låta systemet välja. Läs mer om denna typ av bokningar här

Bokningen är enkelt och snabbt avklarad från hemsidan. En 3D planritning över hela lokalen med alla bord gör det mycket tydligt och trevligt att genomföra en bordsreservation. Dessutom mycket snyggt integrerat med övrig layout.

Tack vare att bordsplaceringen redan är klar vid bokningstillfället behöver ingenting göras av restaurangen, bara att ta upp beställningen och servera maten. Admin-panelen är tydlig och åskådliggör alla bokningar tydligt. Dessutom sparas all gästers uppgifter och integreras med Maichimp för gratis marknadsföring och nyhetsmail.

Obegränsat med bokningar, antal bord och användare ingår. Dessutom tillkommer ingen avgift per bokning som det ofta annars kan göra. Möjlighet att komplettera med betalning vid bokningstillfälle samt Mobil App gör detta system till ett ännu stakare alternativ.

Bokningssystemet Brabokningssystem

 

Sammanfattning

Vi har gått igenom några av de bästa webb baserade online bokningssystemen på marknaden för er hemsida eller App. Alla dessa gör bokningarna enklare för både er och gästerna. Där har de direkt tillgång till bokningskalendern och behöver inte ta kontakt och tala med någon.

Genom att erbjuda interaktiva online bokningar på er hemsida eller genom er App, snabbar ni inte bara upp ert arbete utan möter också era kunders behov och krav på omedelbart genomförande av sina bokningar.

Idag är alla vana vid att kunna handla, köpa, boka och beställa på internet med full kontroll på alla valmöjligheter. En omedelbar bekräftelse på genomförandet att allt är klart hellre än en väntan på att någon skall ”svara på andra sidan” är en självklarhet idag.

Ni kan vara säkra på att era konkurrenter kommer att vara uppdaterade med ett professionellt bokningssystem inom kort så värna om er position och håll er i framkant. Skaffa ett bra bokningsprogram idag.

Kontakta oss så hjälper vi er med bokningssystem för restauranger, frisörsalonger, tvättstugan, hotell, vandrarhem, yoga, hälsokliniker, lokaler, sporthallar mm.

[psp_rs_article name=”Bokningssystem för restauranger” url=”https://pregalmedia.se/bokningssystem-for-restauranger/” image=”https://pregalmedia.se/wp-content/uploads/2018/12/webbyrå-pregal-media-referens-restaurang-bokningssystem.jpg” image_width=”1000″ image_height=”562″ description=”Stort test på bokningssystem för restauranger. Boka bord online via er hemsida eller app” author=”Kennet Jansson” publisher=”Pregal Media Webbyrå” publisher_logo=”https://pregalmedia.se/wp-content/uploads/2018/12/Pregal-Media-webbyrå-loggo.png” pubdate=”2018-12-13″ article_body=”Att erbjuda ett bokningssystem och en online bokningsfunktion för er restaurangs hemsida och App är ett fantastiskt sätt att möta den nya generations vanor. Även vi äldre tar efter deras beteende och rättar oss efter de nya mönstren.” article_section=”Öka era försäljningar och upplev fler bokningar med bokningssystem online.” headline=”Bokningssystem för restauranger Boka bordet”]

Uppdaterad: 2019-12-13

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Jacob

  Har alla bokningssystem stöd för att ta betalt redan vid bokningstillfället?

  1. Jansson Kennet

   Ja det finns stöd för det. Det ingår normalt inte i grundutbudet men finns att lägga till.

Lämna ett svar